14 may 2019, 12:10 Moldovan Diaspora views 16234
Cît costă produsele „Franzeluţa” în Canada (Foto)
14 may 2019, 12:10 Moldovan Diaspora views 16234

Cît costă produsele „Franzeluţa” în Canada (Foto)

Diaspora moldovenească din Canada a obţinut posibilitatea de a cumpăra produse cunoscute de la cea mai mare fabrică de panificaţie din Moldova, SA „Franzeluţa", care a fost reprezentată în magazinele companiei de reduceri FreshCo, deschisă de curînd în Winnipeg, cel mai mare oraș din provincia canadiană Manitoba.

Potrivit ediției newsru.ca, primele două magazine FreshCo discounter au fost deschise recent în Winnipeg, care şi-a început astfel extinderea în vestul Canadei. Gama acestor magazine a fost o surpriză plăcută pentru diaspora moldovenească din Manitoba, deoarece pe rafturile acestor markete sînt prezentate produsele celei mai mari fabrici de panificaţie din Moldova - SA „Franzeluţa".

Se menţionează că, în linii generale, acestea sînt primele produse alimentare din Moldova, care au apărut în magazinele din provincia sus-menționată. Pînă în prezent nici vin, nici suc, nici conserve de legume sau fructe, ca să nu mai vorbim de fructe și legume proaspete nu erau comercializate în Manitoba.

De acum înainte oricine poate cumpăra biscuiţi de ovăz la un preț de 2,87 dolari canadieni per kilogram; turte de miere „Mental" - C$ 2,27 per 200 g; napolitane „Artek"cu halva la C$ 2,47, dar şi „urechiuşele" cunoscute din copilărie, care în versiunea de export se numesc "Butterfly biscuits" (biscuiţi-fluturi). Bucătarii moldoveni de patiserie scriu că acest produs este o patiserie tradițională franceză. Costul biscuiţilor-fluturi este de 3.47 dolari canadieni pentru un pachet de 350 de grame.

Source: noi.md

Keywords:

Canada , Franzeluţa , preţ

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
17757 locuitori
Logo

Anenii Noi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Anenii Noi. Amplasat în valea rîului Bîc, un afluent al Nistrului, oraşul Anenii Noi este situat la o distanţă de  36 km sud-est de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Anenii Noi constituie 8358 locuitori.
Localitatea Anenii Noi a fost atestată documentar la 27 iunie 1731, cu denumirea Paşcani pe Bîc.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.