25 march 2019, 11:45 Moldovan Diaspora views 12957
Moldova și-a lărgit rețeaua consulară
25 march 2019, 11:45 Moldovan Diaspora views 12957

Moldova și-a lărgit rețeaua consulară

Recent, Ambasadorul Republicii Moldova Oleg Țulea a înmînat pentru Damjan Krivić și Emil Solenički, oameni de afaceri din Croația, exequaturul și patenta consulară cu privire la desemnarea acestora în calitate de consuli onorifici ai Republicii Moldova cu circumscripțiile consulare Zagreb și, respectiv, Varaždin.

În cadrul evenimentului discuțiile au fost axate pe obiectivele și competențele Consulatelor onorifice din cele două orașe, precum și modalitățile de intensificare și consolidare a cooperării moldo-croate în diverse sectoare.

Interlocutorii au reiterat angajamentele de promovare a intereselor Republicii Moldova în țara de reședință, inclusiv în domeniul economic, cultural și social. Inaugurarea oficială a Consulatelor Onorifice va avea loc ulterior.

Lista consulilor onorifici ai Republicii Moldova poate fi găsită AICI. 

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , diaspora , consulat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
144 locuitori

Oricova este un sat din cadrul oraşului Călăraşi, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de locuitori. Satul Oricova a fost menționat documentar în anul 1433.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.