24 february 2019, 16:50 Moldovan Diaspora views 3937
Cum decurge procesul de vot la Moscova
24 february 2019, 16:50 Moldovan Diaspora views 3937

Cum decurge procesul de vot la Moscova

În cadrul celor două secții de votare deschise la Moscova, moldovenii votează activ, încălcări nu au fost înregistrate, i-au comunicat reporterului Sputnik, Timur Selivanov, președinții secțiilor.

În Rusia activează 11 secții de votare, dintre care două la Moscova, ambele fiind deschise pe strada Rojdestvenskaia, nu departe de Kremlin.

La anumite intervale de timp, aici sosesc autobuze din regiune Moscovei, pe care diaspora le-a închiriat pentru a putea ajunge fără probleme la alegeri.

La secția amplasată în cadrul Ambasadei Moldovei s-a format deja o coadă destul de lungă. Oamenii sînt sfătuiți să meargă la cealaltă secție de votare care nu este prea aglomerată.

Moldovenii care vin să voteze spun că nu le este indiferentă soarta țării și că ar vrea ca aceste alegeri să se desfășoare cinstit și transparent.

Secția №49/11 este amplasată în holul casei de oaspeți a Ambasadei Moldovei. Oamenii sînt lăsați să intre în grupuri de cîte cinci-șase persoane, pentru a evita aglomerația.

Președintele secției, Cristina Cogîlniceanu a explicat că numărătoarea celor care au participat la vot se face la fiecare trei ore. La ora 12, ora Moscovei, prezența la vot a constituit aici 420 de persoane.

Source: sputnik.md

Keywords:

votare , Moscova , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1652 locuitori

Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.