17 december 2018, 12:50 Moldovan Diaspora views 14257
Un jurnalist italian filmează şi povesteşte despre Moldova (Video)
17 december 2018, 12:50 Moldovan Diaspora views 14257

Un jurnalist italian filmează şi povesteşte despre Moldova (Video)

Jurnalistul italian DANIELE DEI lansează o adevărată provocare pentru cetăţenii Republicii Moldova care sînt stabiliţi de mai multă vreme în Italia. Îşi doreşte să povestească italienilor istoria diasporei moldovenești prin intermediul moldovenilor.

Este foarte simplu: luați smartphone-ul și povestiți istoria voastră în două minute. Spuneţi cum ați venit în Italia și care au fost impresiile, ce reprezintă pentru voi diaspora, ce părere aveţi despre Republica Moldova și care pot fi perspectivele economice sale.

Mai multe detalii aflaţi în materialul video de mai jos:

Daniele Dei a vizitat Republica Moldova, în luna aprilie 2018. A fost la Chişinău cu prietenul său Ivan și au descoperit farmecul plaiului mioritic. A scris o postare pe facebook și s-a bucurat de multe aprecieri, povesteşte Daniele pe blogul său danieledei.com.

În luna noiembrie a aceluiaşi an, Daniele a revenit în Republica Moldova și împreună cu Luigi Savoia și "Moldova în Progres" au reusit să cunoască mai multe persoane, dar şi instituţiile publice, mai scrie jurnalistul italian pe platforma sa.

Source: moldova9.com

Keywords:

Italia , jurnalist

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1482 locuitori

Zagarancea este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Elizavetovca, Semeni și Zagarancea. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1482 de oameni. Satul Zagarancea a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.