17 june 2016, 11:15 Moldovan Diaspora views 7082
Înotătorul moldovean din Irlanda, se pregătește de alte două provocări (Foto)
17 june 2016, 11:15 Moldovan Diaspora views 7082

Înotătorul moldovean din Irlanda, se pregătește de alte două provocări (Foto)

Înotătorul Ion Lazarenco, care locuiește de mai mulți ani în Irlanda, se pregătește de alte două provocări – Canalul Catalina (California, SUA) și Canalul Molokai (Hawaii).

Aceasta după ce a reușit să înoate pînă acum trei strîmtori – Gibraltar, La Manche și Strîmtoarea Nordică.

Sportivul menționează că își propune să înoate pe toate 7 – rezultat obținut pînă în prezent doar de șase persoane de pe glob.

Fondurile adunate din fiecare cursă înotătorul le-a donat copiiilor din satele moldovenești, dar și multor familii social vulnerabile.

Ion Lazarenco a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru a reușit să ajute cît mai mulți copii din mediul rural.

„Vă invit să fiți cu mine în această cursă. Chiar dacă în ape sunt singur, în gînduri vă am pe voi, oamenii buni și clipele frumoase, pe care viața mi le-a oferit din plin. Vă rog să mă susțineți moral și material în această inițiativă. Susținerea voastră morală mă inspiră atunci cînd apele par infinite și de necucerit. Iar fondurile colectate vor fi folosite în întregime spre beneficiul copiilor din mediul rural din Moldova", spune acesta.

Donează AICI.

Source: www.moldova.org

Keywords:

înot , Irlanda , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
171 locuitori

Mărășești este un sat din cadrul comunei Cubolta, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Sîngerei și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Mărășești a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.