Restaurantul „Moldova” din New-York funcționează chiar și pe timp de viscol (Foto)

Restaurantul „Moldova” din New-York funcționează chiar și pe timp de viscol (Foto)

Un restaurant moldovenesc din New-York este deschis chiar și pe timp de ninsori abundente. După cum au comunicat conaționalii noștri care locuiesc la New-York, aproape toate restaurantele (și nu numai ele) sînt închise pe astfel de vreme. Numai pe moldoveni intemperiile nu i-au speriat.

Restaurantul „Moldova" se află la Brooklyn, unde în mod tradițional se stabilesc cu traiul originari din fosta Uniune Sovietică. El a fost deschis în anul 2012 de conaționalul nostru, moldoveanul Radu Panfil, care a emigrat în SUA în anul 2005. La acest restaurant muncesc tot moldoveni.

Apariția noului restaurant cu bucate naționale a fost observată de ziarul New York Times, dedicîndu-i acestui eveniment o informație și explicîndu-le, totodată, americanilo, unde se află țara omonimă. Cu doi ani mai tîrziu, criticul de restaurant la New York Times a scris deja un articol cu un set mare de fotografii. El a observat că lista de bucate este completată în limbile moldovenească și rusă, iar principala lui mîncare, în opinia autorului, este mămăliga. El le-a relatat cititorilor ce este aceasta și cum se servește. Luînd masa la „Moldova", oaspetele a menționat porțiile mari de bucate moldovenești.

Autorul articolului a observat și faptul că chelnerițele poartă bluze naționale, brodate manual în Moldova. Pentru împodobirea interiorului au fost utilizate obiecte confecționate de meșteri populari moldoveni.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1607
Populația:
7138 locuitori

Criuleni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Criuleni. Amplasat într-o regiune de coline şi şes, pe malul drept al rîului Nistru, oraşul Criuleni este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 7138 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1607, cînd este cumpărată de Nicoară Donici cu 100 zloţi tătăreşti.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.