La Monza a fost dechis un magazin cu produse moldovenești (Foto)

La Monza a fost dechis un magazin cu produse moldovenești (Foto)

Se știe că moldovenii plecați peste hotare cu greu își pot stăpîni dorul după produsele alimentare de acasă. Preferatele rămân brînza de oi, peștele afumat și ciocolatele. Chiar dacă în magazinele străinilor este o varietate bogată de diverse produse, gustul bucatelor de acasă nu poate fi înlocuit.

În orașele unde sînt comunități mai mari de migranți, unii dintre ei deschid magazine și localuri pentru conaționalii lor. Este și cazul orașului Monza, Italia, unde recent s-a deschis un loc de cumpărături pentru migranții din Europa de Est.

Acum moldovenii stabiliți în orașul Monza au posibilitatea să meargă la cumpărături într-un magazin unde își pot umple coșul cu produse de acasă. Pe rafturile magazinului pot fi găsite conserve, sucuri, magiun, băuturi alcoolice, jucării pentru copii, dar și cadouri, suvenire. Din magazin nu putea să lipsească peștele afumat și marinat, mezeluri, produse lactate, dar și vinurile moldovenești.

În acest magazin mai pot fi găsite și produse fabricate în Rusia, România, Ucraina și Polonia. Magazinul este deschis de luni până sâmbătă. Luni de la orele 13:00-19.30 și marți-sîmbătă între orele 09:30-19:30. Pentru cei interesați, magazinul se află pe strada Magellano.

Reamintin că informații ample despre alimentația tradițională, rețetele culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstirești, bucate de post, conservele de casă și secretele bucătărie moldovenești sînt puse la dispoziția Dumneavoastră la compartimentul BUCATARIA a proiectului «Moldovenii»

Source: stirilocale.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2860 locuitori

Boghiceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Boghiceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Boghiceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.