10 november 2011, 09:51 Moldovan Diaspora views 8316
10 november 2011, 09:51 Moldovan Diaspora views 8316

Despre pictorii moldoveni în Estonia

Membrii comunității moldovenești în Estonia numără doar cîteva sute de conaționali însă, prin evenimentele organizate fac Moldova mai mare, mai cunoscută, mai aproape de Estonia. Pictorii  moldoveni din Estonia sînt uniți în Asociația pictorilor moldoveni, o organizație înregistrată oficial în Estonia din care fac parte: Eugen Sterpu, Anatol Triboi, Igor Constantinov, Maria Goga, Vladimir Baciu, Dumitru Smochov etc. Аceștia sînt profesioniști de cea mai înaltă speță, cu ateliere de creație proprii și cu zeci de expoziții personale sau de grup în palmares. Sînt foarte apreciați la Tallinn, lucrările lor luminoase, pline de culoare și dinamism fiind imediat recunoscute printre zecile de lucrări la expozițiile mixte din Estonia.

Lucrările lor vor fi găsite în colecțiile personale din Estonia, dar și în incintele mai multor ambasade acreditate la Tallinn, reședințe și instituții de stat. Promovează cultura Republicii Moldova cu o demnitate aparte, discret, dar foarte eficient. Participă la toate activitățile culturale organizate de diaspora și ambasadă: săptămăna culturii R.Moldova în Estonia, zilele culturii în orașele estoniene, expoziții tematice etc.

Prin rotație, patru pictori și-au expus în acest an lucrările în incinta ambasadei, iar începînd cu 10 Octombrie, 11 lucrări ale lui Anatol Triboi vor bucura ochii celor ce vor păși pragul misiunii R. Moldova la Tallinn.

Sursa: guzun.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
1203 locuitori

Cucoara este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucoara și Chircani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Cucoara a fost menționat documentar în anul 1856.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.