Go to section: Nature and tourism
16 june 2021, 16:30 Nature and tourism views 2729
E luna iunie, dar în Transfăgărășan ninge din plin
16 june 2021, 16:30 Nature and tourism views 2729

E luna iunie, dar în Transfăgărășan ninge din plin

Transfăgărășanul, una dintre atracțiile turistice ale României, se află în continuare în prizonieratul iernii.

Ninsoarea cade abundent acolo, chiar și la mijloc de iunie. Zeci de utilaje de deszăpezire lucrează non-stop, însă fac față cu greu troienelor, care ajung pe alocuri la 8 metri înălțime.

Muncitorii se plîng că intervențiile sînt complicate, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a cantității mari de omăt.

"Condițiile sînt cele pe care le vedeți: ceață, umezeală, viscol. De multe ori nu vezi la cinci metri, pe marginea prăpastiilor este gheață. Asta e!"

"Omăt este tare, este un strat de 30-40 de centimetri de omăt, 2-5 centimetri gheață. Se sparge foarte greu. Nu poți trage tare."

Anterior, autoritățile române planificau să deschidă șoseaua Transfăgărășan mai devreme decît se preconiza, adică în data de 15 iunie. Ninsorile din ultima perioadă le-au dat însă bătăi de cap și acum nu se știe cînd oamenii vor putea circula pe autostradă. Transfăgărășanul este deschis în fiecare an în perioada iulie-octombrie.

Source: noi.md

Keywords:

zapada , drum

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.