Go to section: Nature and tourism
17 april 2021, 09:30 Nature and tourism views 3276
După o săptămînă rece şi ploioasă, se așteaptă un weekend cu vreme generoasă
17 april 2021, 09:30 Nature and tourism views 3276

După o săptămînă rece şi ploioasă, se așteaptă un weekend cu vreme generoasă

După ultimele zile caracterizate de frig, ploi şi vânt, în acest sfârșit de săptămână, vremea se va restabili din punct de vedere termic şi va oferi mai mult soare cu temperaturi aproape de 20 de grade Celsius, transmite MOLDPRES.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada 17-19 aprilie, se prevede cer variabil, periodic însorit, preponderent fără precipitații, cu excepţia regiunilor de centru şi sud, unde duminică şi luni, izolat, se așteaptă ploi. Vântul va sufla din sud-vest, cu trecere din nord-est, de la slab până la moderat.

Sâmbătă, 17 aprilie, în ţară se așteaptă valori termice diurne între 11-16 grade Celsius. Noaptea, local, în aer se prevăd înghețuri cu intensitatea de minus un grad. Duminică va fi puţin mai cald, tendință care se va menține şi luni, însă marți iarăși se anunță o zi rece, cu maxima de 11 grade căldură.

Prima jumătate a lunii aprilie s-a arătat foarte capricioasă, cu temperaturi care au căzut dintr-o extremă în alta, de la 20 de grade până la 10 grade. Fenomenul este explicat de meteorologia populară care arată că „nu poți aștepta vreme călduroasă în aprilie, dacă Paștele e în mai". Or, în acest an creștinii ortodocşi sărbătoresc sfintele sărbători de Paști pe data de 2 mai.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

meteo , prognoza

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1589 locuitori

Hirova este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hirova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hirova se află la distanţa de 32 km de orașul Călăraşi și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1589 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.