Go to section: Nature and tourism
17 october 2020, 11:00 Nature and tourism views 4112
Pe 17 octombrie în capitală începe campania de plantare a arborilor
17 october 2020, 11:00 Nature and tourism views 4112

Pe 17 octombrie în capitală începe campania de plantare a arborilor

Primăria municipiului Chișinău a informat că sâmbătă, 17 octombrie, va fi dat startul campaniei de plantare a arborilor în parcuri, zone verzi, curți de blocuri etc. În această toamnă, pe teritoriul capitalei urmează să fie sădiți o sută de mii de arbori, transmite MOLDPRES.

Primarul general, Ion Ceban, a făcut un apel către cetățeni să se alăture la acțiunile de înverzire lansată de autoritățile locale, îndemnând totodată la implicare și sectorul asociativ, agenții economici, precum și reprezentanții partidelor politice.

Potrivit Primăriei Chişinău, mâine este anunțată acțiunea de plantare a arborilor în Pădurea – Parc de pe Calea Orheiului, la care vor participa toți angajații Primăriei, ai subdiviziunilor, preturilor și întreprinderilor municipale.

Autoritățile locale vor pune la dispoziție participanților material săditor, hârlețe, găleți și apă.

Totodată, municipalitatea îndeamnă locuitorii oraşului, gestionarii fondului locativ, agenții economici, conducătorii instituțiilor publice să participe activ și să anunțe adresele unde intenționează să planteze arbori și arbuști, pe parcursul săptămânii viitoare, astfel ca serviciile de profil să le distribuie material săditor.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

copac , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1205 locuitori

Ciolacu Nou este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făgădău, Şoltoaia, Pocrovca, Ciolacu Vechi și Ciolacu Nou. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1205 de oameni. Satul Ciolacu Nou a fost menționat documentar în anul 1899.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.