Go to section: Nature and tourism
10 september 2020, 11:00 Nature and tourism views 4078
În ce condiţii poţi ajunge în Italia
10 september 2020, 11:00 Nature and tourism views 4078

În ce condiţii poţi ajunge în Italia

Guvernul italian a prelungit, la 7 octombrie, starea de urgenţă sanitară pînă la 31 ianuarie 2021.

Astfel, rămîne în continuare interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat următoarele ţări: Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Moldova, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia, transmite tvrmoldova.md.

O nouă stare de urgență în Cehia

CATEGORIILE EXCEPTATE (cărora li se permite intrarea în Republica Italiană, chiar dacă au călătorit în ultimele 14 zile în statele restricţionate, menţionate mai sus): - cetăţenii statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, care au reşedinţă/domiciliu în Italia. Aceştia pot intra în Italia, cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile; - membrii familiilor cetăţenilor statelor UE, statele părţi la Acordul Schengen, care au reşedinţa în Italia (soţi, concubini, parteneri de concubinaj, copii dependenţi sub vîrsta de 21 de ani, ascendenţi dependenţi), la fel cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile; - echipajelor şi personalului mijloacelor de transport; - funcţionarii şi agenţii, oricum ar fi numiţi, ai Uniunii Europene sau ai organizaţiilor internaţionale, agenţilor diplomatici, personalului administrativ şi tehnic al misiunilor diplomatice, funcţionarii şi angajaţii consulari, personal militar, italian şi străin, în exercitarea funcţiilor lor. Este permis tranzitarea teritoriul Republicii Italiene pentru cei care revin spre ţara de origine. Pentru, persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania, Croaţia, Olanda, Marea Britanie, Belgia Cehia şi cîteva regiuni din Franţa (cuprinde inclusiv capitala Paris) rămîne în vigoare obligaţia ca în ultimele 72 de ore înainte de a sosi în Italia să efectueze un test molecular sau antigen cu ajutorul unui tampon sau să fie supuse verificării cu teste rapide la momentul sosirii în Italia sau, în termen de 48 de ore de la data sosirii. A fost introdus ca măsură obligatorie purtarea măştilor în toate spaţiile închise şi DESCHISE, cu unele excepţii (activităţi sportive, ş.a.). Pentru persoanele care nu respectă aceste reguli sînt prevăzute amenzi de la 400 la 1000 euro. Cetăţenii R. Moldova pot afla informaţii despre alerte şi restricţii de călătorie, apelînd:Ambasada Republicii Moldova la Roma https://italia.mfa.gov.md/ro/content/contacte Consulatul General al Republicii Moldova la Milano https://milano.mfa.gov.md/ro/content/contacte Consulatul Republicii Moldova la Padova https://padova.mfa.gov.md/ro/content/contacte

Source: tvrmoldova.md

Keywords:

calatorie , Italia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
565 locuitori

Natalievca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Comarovca, Natalievca, Popovca, Ţapoc. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 565 de oameni. Satul Natalievca a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.