Go to section: Nature and tourism
31 july 2020, 14:00 Nature and tourism views 4412
Bulgaria care s-a deschis nu este o bucurie - cetățenii Moldovei renunță la foile turistice
31 july 2020, 14:00 Nature and tourism views 4412

Bulgaria care s-a deschis nu este o bucurie - cetățenii Moldovei renunță la foile turistice

Cea mai bucuroasă știre din ultimele zile este că Bulgaria, începînd cu 28 iulie, s-a deschis pentru cetățenii Moldovei.

La solicitarea sectorului turistic, pe teritoriul Bulgariei s-a permis intrarea turiștilor din Moldova, Serbia, Kuweit, Israel și Nordul Macedoniei. În același timp, turiștii trebuie să aibă în mod necesar un test PCR negativ la coronavirus, realizat cel mult cu 72 de ore înainte de sosire.

Cu toate acestea, așa cum au anunțat agențiile de turism, cerere nu există. Mai mult decît atît, oamenii încep să renunțe masiv la foile de odihnă pentru august și septembrie, care au fost rezervate cu mult înainte, transmite kp.md.

Există mai multe motive. Primul este, desigur, testul pentru coronavirus, care costă 900 de lei. Acest fapt a crescut semnificativ costul odihnei - în special pentru cei care merg să se odihnească cu copiii. În plus, acum, în centrele medicale, înregistrarea la testul pentru coronavirus este imposibilă pînă la jumătatea lunii august (aceștia sunt cei care planifică să călătorească în avans), în cazul unei cozi vii, nu toată lumea reușește să fie deservită. Oamenii se tem că nu vor reuși să facă testul și foile vor "arde".

Al doilea moment. Cei care au plecat deja în Bulgaria prin România cu mașina personală (iar alte opțiuni deocamdată nu sînt - primele curse cu autobuzul sînt planificate la mijlocul lunii august) s-au confruntat cu o așa problemă: toți sunt impuși să treacă frontiera prin punctul de trecere Ruse. Firește, din acest motiv, sînt nevoiți să așteptare mai multe ore, ceea ce, pe o astfel de căldură, nu este prea plăcut.

"Un client de-al nostru a încercat să traverseze frontiera în Selistra, cu feribotul, dar a fost direcționat la Ruse. Am auzit că cineva a reușit să treacă prin punctul de trecere Negru Vodă, dar aceasta este mai degrabă o excepție", ne-au spus angajații unei agenții de turism.

Ce e de făcut? Agenții de turism au trimis o cerere colegilor bulgari de a anula testele obligatorii pentru coronavirus, acționînd așa cum fac turcii, care trimit la testarea pe cei cu simptome evidente.

Ei ar trebui să decidă mîine după amiază, dar probabilitatea este mica – la noi există prea multe cazuri de infectare cu Covid în ultimele săptămîni...

Source: kp.md

Keywords:

Bulgaria , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2066 locuitori

Codreanca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreanca și Lupa-Recea. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2066 de oameni. Satul Codreanca a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.