Go to section: Nature and tourism
11 december 2019, 17:00 Nature and tourism views 4689
Meteorologii au anunţat Cod Galben de intensificare a vîntului
11 december 2019, 17:00 Nature and tourism views 4689

Meteorologii au anunţat Cod Galben de intensificare a vîntului

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru zilele de 13-14 noiembrie, Cod Galben de intensificări ale vîntului, transmite moldpres.md.

Potrivit meteorologilor, miercuri şi joi, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vîntului sud-estic, în rafale de pînă la 15-18 metri pe secundă.

În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sînt copaci uscaţi sau fire electrice de înaltă tensiune.

Odată cu intensificarea vîntului, vremea se va răci. Conform datelor SHS, începînd de joi, 14 noiembrie, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice vor coborî sub 20 de grade Celsius, menţinînd în continuare o tendinţă de răcire. De asemenea, rămîne tensionată situaţia cu precipitaţiile, deosebit de necesare sectorului agricol, ploi slabe, de scurtă durată fiind posibile doar în nordul ţării.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sînt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sînt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Source: moldpres.md

Keywords:

Cod Galben , vînt

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2008
Populația:
298 locuitori

Schinoasa este un sat din comuna Țibirica, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Călăraşi și la 60 km de Chișinău. Satul Schinoasa are 298 de locuitori. Localitatea a fost inclusă în Registrul localităților R. Moldova în anul 2008.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.