Go to section: Nature and tourism
19 august 2016, 15:30 Tourism in Moldova views 5235
Asociaţiile turistice de pe ambele maluri ale Nistrului vor colabora în vederea atragerii turiştilor
19 august 2016, 15:30 Tourism in Moldova views 5235

Asociaţiile turistice de pe ambele maluri ale Nistrului vor colabora în vederea atragerii turiştilor

Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) şi Agenţia de Dezvoltare regională din stînga Nistrului (ARTD) vor implementa proiectul "Consolidarea relaţiilor de afaceri turistice de pe ambele maluri ale rîului Nistrului prin dezvoltarea de parteneriate durabile".

Scopul proiectului este intensificarea relaţiilor de parteneriat dintre comunitatea de afaceri de turism de pe ambele maluri, dar şi crearea unei platforme de comunicare şi promovare a acestor afaceri.

"Înţelegerea funcţionării întregului lanţ de prestare a serviciilor turistice, de la dezvoltarea infrastructurii până la promovarea unui nou produs turistic de către fiecare actor, vor contribui la elaborarea de noi rute turistice comune, stabilirea unor parteneriate trainice, diversificarea ofertei turistice existente şi respectiv, la creşterea numărului de turişti care vor vizita atracţii turistice de pe ambele maluri ale Nistrului", a menţionat directorul executiv al ANTRIM, Natalia Ţurcanu.

Perioada de implementare a proiectului este iulie 2016 - noiembrie 2017. În aceast timp, proprietari şi manageri de pensiuni rurale, hoteluri, agenţii de turism, vinării, centre de meşteşugărit, muzee, precum şi ghizi vor participa la instruiri comune.

Activităţile, care se vor desfăşura atît pe dreapta, cît şi pe stînga rîului Nistru, includ ateliere de instruire, elaborarea traseelor turistice cu atracţii pe ambele maluri şi promovarea acestora la expoziţii internaţionale. De asemenea, va fi creat un Centru de Informare Turistică la Chişinău, care va servi drept o platformă de promovare a afacerilor din domeniu.

Proiectul, cu un buget de circa $50 mii, este realizat în cadrul Programului european de consolidare a încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru, implementat de PNUD Moldova.

Reamintim că informații amănunțite  despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldova,localitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

 

Source: infotag.md

Keywords:

turism , cooperare , Nistru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
3392 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Pîrliţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 140 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3392 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.