Go to section: Nature and tourism
29 march 2016, 09:30 Water resources views 8301
Secetă hidrologică în Moldova
29 march 2016, 09:30 Water resources views 8301

Secetă hidrologică în Moldova

Seacă râurile în ţara noastră. Moldova se confruntă cu secetă hidrologică de mai bine de 10 luni, din cauza precipitaţiilor insuficiente.

Meteorologii spun că este pentru prima dată când o perioadă atât de îndelungată, nivelul apei în râurile şi lacurile de acumulare este critic, de doar 30 la sută din cel optim.

În Nistru, nivelul apei a ajuns la 8,5 metri, iar potrivit specialiştilor, în cazul în care va mai scădea cu 20 de centimetri, atunci ar putea fi pusă în pericol alimentarea cu apă în Capitală.

Agenția „Apele Moldovei" a trimis o solicitare autorităţilor ucrainene pentru o posibilă majorare a debitului până la 200 metri cubi pe secundă, ceea ce ar contribui la redresarea situației create. Deocamdată, responsabilii din ţara vecină nu au oferit un răspuns.

Source: www.publika.md

Keywords:

Nistru , riuri , apa , seceta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
656 locuitori

Ivanovca este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Costești și Ivanovca. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.