Go to section: Nature and tourism
18 february 2016, 17:04 Tourism in Moldova views 8079
Traversarea spectaculoasă pe apele Nistrului înghețat (Foto)
18 february 2016, 17:04 Tourism in Moldova views 8079

Traversarea spectaculoasă pe apele Nistrului înghețat (Foto)

În ziua de 14 februarie 2016, echipa CASAMARE a deschis sezonul explorării meleagului moldovenesc. Ca primă destinație am ales traversarea spectaculoasă pe apele Nistrului înghețat, din Molovata Veche spre Molovata Nouă. După vizitarea bogatului Muzeu din localitate, am dat start aventurii propriu-zise.

Drumeția constă în mersul pe jos pe o porțiune de drum trasată din timp. Itinerarul l-am început de la Pensiunea «Fata Morgana» și am mers pînă în localitatea Butuceni, din Orheiul Vechi, cu popas la Biserica din satul Mărcăuți.

Am parcurs pe jos 17 km, cu un entuziasm de nedescris, la înălțimea de 150 m. Drumeția a avut drept scop efortul fizic necesar, pentru menținerea tonusului muscular și dezvoltarea capacității de orientare.

Source: www.facebook.com

Keywords:

Nistru , turism , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
2010 locuitori

Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.