Go to section: Nature and tourism
11 december 2015, 11:18 Nature and tourism views 7582
Moldova, România şi Ucraina vor colabora pentru a preveni inundaţiile în zona transfrontalieră
11 december 2015, 11:18 Nature and tourism views 7582

Moldova, România şi Ucraina vor colabora pentru a preveni inundaţiile în zona transfrontalieră

Despre prevenirea inundaţiilor de risc şi sistemul de alertă timpurie în bazinele superioare ale râurilor Siret şi Prut în zona transfrontalieră s-a discutat ieri la Chişinău. Proiectul a fost implementat pe teritoriul Republicii Moldova din aprilie 2014, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Proiectul derulant de partenerii din Ucraina, România și Moldova își propune reducerea vulnerabilității a inundaților pentru localitățile din regiune de frontieră prin: efectuarea lucrărilor la complexul Stânca-Costești, instalarea și interconectarea de sisteme de monitorizare în bazinele râurilor Siret și Prut. Se preconizează îmbunătățirea sistemului de avertizare și creșterea capacității de reacție a populației prin acțiuni de informare operativă, astfel încât în situații de urgență să fie posibilă intervenția", a menționat Arcadie Călărași, directorul Agenției ,,Apele Moldovei".

Source: trm.md

Keywords:

inundatie , frontiera

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
194 locuitori

Salcia este un sat din cadrul comunei Botnăreşti, raionul Anenii Noi. Satul Salcia este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 194 de locuitori. Satul a fost înființat în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.