Go to section: Nature and tourism
09 october 2014, 15:23 Nature and tourism views 9768
Experţii moldoveni au efectuat o expediţie pe rîul Nistru
Photo: tv7.md
09 october 2014, 15:23 Nature and tourism views 9768

Experţii moldoveni au efectuat o expediţie pe rîul Nistru

Au călătorit cu vaporaşul pe Nistru, pentru a stabili un traseu turistic. Este vorba despre un grup de specialişti în domeniul turismului, dar şi gospodari de pe ambele maluri, care vor să-i găzduaiscă pe amatorii de călătorii. Timp de 11 zile, participanţii au străbătut Nistrul în lung şi-n lat cu o ambarcaţiune, pentru a stabili zonele care i-ar putea atrage pe turişti.

Pavel Druţă este din raionul Rezina şi a decis acum patru ani să-şi deschidă o pensiune pe malul rîului Nistru. Totuşi, după expediţia nautică, bărbatul spune că vede cu alţi ochi zona turistică.

Pavel Druţă, Rezina: «Singur cînd ai viziunea ta proprie e una, dar cînd mergem la seminare, mai vezi una alta te provoacă la altceva şi e foarte bine».

În cadrul proiectului finanţat de UE şi PNUD, 60 de oameni din sate au fost instruiţi să-şi deschidă propriile afaceri turistice. Pînă la sfîrşitul acestui an, 10 gospodării de pe ambele maluri vor începe deja să presteze servicii turistice.

Autorii proiectului afirmă că prin activităţi comune, cetăţenii de pe malul drept al Nistrului vor lega parteneriate cu cei de pe malul stîng. În plus, autorităţile spun că au încercat să demonstreze că Moldova are locuri pitoreşti, care pot fi vizitate şi cu bani puţini.

La finalul proiectului, organizatorii vor întocmi un ghid turistic. Pentru acest proiect, UE şi PNUD au alocat peste 90 de mii de dolari.

Source: tv7.md

Keywords:

Nistru , riuri , turism , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
342 locuitori

Vladimirovca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Satul are o suprafaţă de circa 0.88 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 342 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Vladimirovca datează din anul 1880.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.