Go to section: Cuisine
24 november 2016, 09:31 Traditional drinks views 6149
Vinul va deveni un produs alimentar
24 november 2016, 09:31 Traditional drinks views 6149

Vinul va deveni un produs alimentar

În Moldova, vinul în curând va trece în categoria produselor alimentare.

Deputaţii Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe au aprobat miercuri modificările în legislaţie, care urmează a fi susţinute şi în plenul Parlamentului.

Potrivit agenţiei cu referire la proiectul de lege, modificările vor crea premise pentru dezvoltarea sectorului vinicol în Moldova. Aplicarea acestora nu necesită surse financiare suplimentare, în schimb va oferi un impuls pentru dezvoltarea vinurilor de calitate în ţară.

"Spre deosebire de majoritatea altor băuturi alcoolice, magazinele alimentare vor putea comercializa vin după ora 22.00. De asemenea, vinurile nu vor nimeri sub incidenţa articolului privind limitarea publicităţii de băuturi alcoolice la televiziune şi în presa scrisă", a spus deputatul Ion Balan, care a iniţiat proiectul de lege.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2015, în Republica Moldova au fost produse aproximativ 134 mil. litri de vin.

Source: www.infotag.md

Keywords:

vin , alimentatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
55 locuitori

Rădulenii Noi este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 55 de oameni. Satul Rădulenii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.