|
REŢETA ZILEI: Cighiri
Mod de preparare:
Măruntaiele de vită şi carnea de porc se fierb pînă sunt gata. Ceapa se taie şi se prăjeşte, usturoiul se pisează. Ficatul fiert şi ceapa prăjită se dau prin maşina de tocat, restul măruntaielor şi carnea de porc se taie cuburi mici. Toate se amestecă, se adaugă ouăle, usturoiul, sarea şi piperul şi se amestecă iarăşi.
Masa obţinută se împarte în 10-15 porţii. Fiecare porţie se înveleşte în prapur, formîndu-se cîte o pîrjoală, se rumeneşte în ulei şi se dă la cuptor pînă este gata.
Ingrediente:
- 250 g ficat de vită,
- 300 g inimă de vită,
- 350 g plămîni de vită,
- 400 g carne de porc de la piept,
- 2 cepe,
- 3 ouă,
- 300 g prapur,
- ½ pahar ulei,
- 1-2 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat.
- "Транспортный безвиз" для грузовых перевозок: с кем договорилась Украина
- Отменен безвизовый режим с Республикой Эквадор
- Проекту Moldovenii.md 13 лет
- Cотрудника посольства Молдовы в России объявили персоной нон грата
- Трагедия в "Крокус Сити Холле": МИД не подтверждает ранение гражданки Молдовы
- Молдова отменяет безвиз с Эквадором
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1455
- Populația:
- 2240 locuitori
Delacău este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Delacău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2240 de oameni. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1455.
Comments
(1)