Go to section: Culture
18 january 2023, 12:00 Culture views 1385
Prodan a vorbit la Davos despre procesul de reconstrucție a Filarmonicii Naționale
18 january 2023, 12:00 Culture views 1385

Prodan a vorbit la Davos despre procesul de reconstrucție a Filarmonicii Naționale

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan și Andrei Chistol, Secretar de stat, participă la Davos, Elveția, la cea de-a 2-a reuniune a Miniștrilor Culturii țărilor europene, în ajunul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial, la invitația domnului Alain Berset, Președinte al Confederației Elvețiene.

În cadrul conferinței ministeriale, Sergiu Prodan a susținut un discurs național în care s-a referit la principalele teme de actualitate pentru dezvoltarea culturii, pentru crearea și promovarea politicilor publice orientate spre susținerea investițiilor în domeniul culturii, dezvoltarea educației artistice, promovarea și restaurarea monumentelor istorice, precum și dezvoltarea instrumentelor de susținere a inițiativelor culturale și a societății civile.

„Guvernului Republicii Moldova a stabilit priorități clare, care vor sprijini investiții mai bune în sectorul cultural, în domeniul educației artistice, într-un sector independent mai puternic și activ, în promovarea și restaurarea patrimoniului cultural, în dezvoltarea mai multor conținuturi digitale, în definirea unui statut și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru artiști și alți profesioniști din domeniul culturii”, a declarat Ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Sergiu Prodan a vorbit și despre progresul în procesul de reconstrucție a edificiului Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici”, devastat în urma incendiului din 2020, subliniind că: „Anul trecut Ministerul Culturii a lansat un Concurs Internațional de soluții arhitecturale pentru noua clădire a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. În spiritul Baukultur, folosesc această oportunitate pentru a invita pe toți cei interesați să participe și să susțină acest proiect important. Să facem un „caz Baukultur” din acest proiect important.”

Conceptul de Baukultur a fost lansat în anul 2018, în cadrul primei reuniuni a miniștrilor culturii și șefilor de delegații ale statelor semnatare ale Convenției Culturale Europene și ai statelor observatoare ale Consiliului Europei, precum și reprezentanți ai UNESCO, ICCROM, Consiliului Europei și Comisiei Europene, ai Consiliului Arhitecților din Europa, Consiliului European al Urbaniștilor, ICOMOS International și Europa Noastră, reunite la Davos, Elveția, în ajunul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
55 locuitori

Rădulenii Noi este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 55 de oameni. Satul Rădulenii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.