Go to section: Culture
15 september 2022, 11:30 Culture views 1137
În acest weekend va fi avea loc festivalul „Unitate prin diversitate”
Photo: heymoldova.com
15 september 2022, 11:30 Culture views 1137

În acest weekend va fi avea loc festivalul „Unitate prin diversitate”

După o pauză de doi ani, din cauza pandemiei de Covid-19, la Chişinău revine tradiţionalul Festival republican al Etniilor, ediţia a XXI-a, cu genericul „Unitate prin diversitate”.

„Astfel, duminică 18 septembrie, curent, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfînt din capitală cei interesați de diversitatea culturală autohtonă vor putea vizita curțile etnice ale celor circa 40 de asociaţii obşteşti etno-culturale, reprezentate de minorităţile naţionale din republică. Vizitatorii vor urmări spectacole ale artiștilor consacrați și ale ansamblurilor minorităților naționale. De asemenea vor fi prezentate parade ale porturilor populare, dansuri şi bucate tradiționale, expoziții”, a declarat primarul general Ion Ceban.

Edilul spune că evenimentul este organizat de Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu Agenția Relații Interetnice şi Consiliul Coordonator al organizațiilor etnoculturale și autoritățile publice locale.

Scopul evenimentului este de a reuni minorităţile etnice din ţara noastră prin promovarea şi consolidarea păcii interetnice în Republica Moldova şi în întreaga lume. Suntem împreună indiferent de limba vorbită, cultura și obiceiurile fiecărui din noi.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.