Go to section: Culture
18 may 2022, 09:30 Composers, performers, musical groups views 2225
Zdob și Zdub și Frații Advahov, decorați cu distincția „Meritul diplomatic”
Photo: facebook.com/NicuPopescuMd
18 may 2022, 09:30 Composers, performers, musical groups views 2225

Zdob și Zdub și Frații Advahov, decorați cu distincția „Meritul diplomatic”

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu i-a primit la ministerul de externe pe reprezentanții Moldovei la Eurovision - formația Zdob și Zdub și Frații Advahov, informează Noi.md.

Vicepremierul Nicu Popescu le-a transmis artiștilor aprecierea și admirația pentru prestația excelentă din cadrul concursului.

Pentru contribuția substanțială avută în cadrul concursului Eurovision și în semn de apreciere pentru consolidarea imaginii și profilului cultural al Republicii Moldova în străinătate, formației Zdob și Zdub și Fraților Advahov le-au fost acordate distincțiile „Meritul Diplomatic” gradul III.

„Ne vom implica proactiv în promovarea țării și a tuturor celor care sunt stegarii culturii naționale pe plan extern. Pentru țara noastră, diplomația culturală constituie un instrument eficient pentru promovarea valorilor și identității noastre, iar formația Zdob și Zdub și Frații Advahov prin prestația lor de excepție au dovedit că sunt adevărați ambasadori ai culturii noastre.” – a punctat ministrul Nicu Popescu.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
536 locuitori

Romanovca este un sat şi comună din raionul Leova. Romanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 536 de locuitori. Satul Romanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.