Go to section: Culture
26 june 2016, 11:25 Culture views 6087
Festivalurile „Ștefan cel Mare și Sfînt” şi „Întîlniri Bucovinene” vor fi sărbătorite la Chişinău şi la Scoreni
26 june 2016, 11:25 Culture views 6087

Festivalurile „Ștefan cel Mare și Sfînt” şi „Întîlniri Bucovinene” vor fi sărbătorite la Chişinău şi la Scoreni

De pe 30 iunie pînă pe 3 iulie, cu începere de la ora 18.00, în capitală va fi dat startul unei noi ediții a Festivalului Internațional „Ștefan cel Mare și Sfînt", dar și a Festivalului Internațional de Folclor „Întîlniri Bucovinene", un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară, informează CIVIC.MD.

Evenimentele se vor derula în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt" din Chişinău, iar pe 3 iulie și la Scoreni. Vor evolua orchestre și soliști, ansambluri folclorice din țară și din întreaga Europă. Programul evenimentelor mai include o expoziție și un tîrg de meșteri populari, dar şi o expoziție gastronomică.

Pentru cinstirea apărătorului de credință Stefan cel Mare și Sfînt, pe 2 iulie, cînd întreaga lume ortodoxă l-a canonizat și neamul nostru îl sărbătorește la Putna, credincioșii sînt așteptați la o slujba de rugăciune și depunere de flori la ora 11.00, la statuia Domnitorului din centrul Capitalei.

Tot sîmbătă, de la 11.30, la Biblioteca Națională va începe Simpozionul Cultural – Istoric, cu genericul „Ștefan cel Mare și Sfînt – Ctitor de neam și țară". De la ora 17.00 locuitorii şi oaspeţii capitalei vor putea participa la o Paradă a Portului Popular. Pornirea va fi din faţa Teatrului „M. Eminescu" pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt pînă în Parcul Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt". Parada include şi un program artistic ce va fi prezentat la Arcul de Triumf și în Scuarul Europei.

Gala Festivalului „Ştefan cel Mare şi Sfînt" este programată pentru ora 18.00 a zilei de sîmbătă, 2 iulie. Tot atunci va avea loc deschiderea Festivalului Internațional de Folclor „Întîlniri Bucovinene" cu invitați de seamă, interpreţi, orchestre, dansatori, ansambluri folclorice din țară și de peste hotare.

Duminică, 3 iulie, ora 12.00, festivalul „Ștefan cel Mare și Sfînt" va fi inaugurat şi la Scoreni. Programul se va derula pe stadionul din centrul localității.

Source: diez.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
306 locuitori

Vanţina este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Vanțina a fost menționat documentar în anul 1680.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.