06 september 2023, 14:30 Moldovan reality views 1945
Studenții USM vor avea parte de laboratoare performante
06 september 2023, 14:30 Moldovan reality views 1945

Studenții USM vor avea parte de laboratoare performante

La Universitatea de Stat din Moldova (USM), s-au deschis două laboratoare noi pentru studenți, dotate cu echipamente digitale de ultimă generație.

Este vorba despre Laboratorul Game Design de la Facultatea de Matematică și Informatică și Laboratorul Producție Multimedia de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Spațiile au fost dotate cu computere performante, laptopuri pentru profesori, mobilier ergonomic, toate pentru o predare interactivă, bazată pe aspecte practice, transmite Noi.md.

Dotarea laboratoarelor de la USM s-a realizat cu suportul financiar al USAID, Suediei și Marii Britanii.

În anul 2022, în trei universități din țară (USM, Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”) au fost create programe de licență în animație, dezvoltare jocuri și multimedia, avînd ca scop pregătirea cadrelor calificate în raport cu necesitățile și realitățile pieței muncii.

Source: noi.md

Keywords:

USM , laborator

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1821
Populația:
470 locuitori

Saca este un sat din cadrul comunei Ghelăuza, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Strășeni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 470 de oameni. Satul Saca a fost menționat documentar în anul 1821.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.