21 march 2023, 12:00 Moldovan reality views 1656
Zurab Todua:
21 march 2023, 12:00 Moldovan reality views 1656

Zurab Todua: "Parlamentul nu poate modifica Constituția cu o majoritate simplă"

Parlamentul nu poate introduce modificări la Constituția Republicii Moldova, inclusiv modificări în ceea ce privește denumirea limbii de stat a țării noastre, cu majoritatea simplă a deputaților.

Despre acest lucru a declarat istoricul, politologul, jurnalistul, fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova (2010-2014), Zurab Todua, la un post de televiziune găgăuz, relatează Noi.md.

Comentînd proiectul de lege al partidului de guvernămînt, care prevede înlocuirea sintagmei "limba moldovenească" din Constituție cu "limba română", el a menționat că, pentru a face modificările corespunzătoare la Constituție, este necesar votul a 67 de deputați în Parlament, iar Partidul Acțiune și Solidaritate nu are acest număr de deputați. Prin urmare, pentru a modifica Legea, trebuiau să găsească voturile necesare.

"În acest sens, din nou, voi aminti deputații care au adoptat această Constituție în anii 90 și cred că ar trebui să le mulțumim că au hotărît să rezolve astfel de probleme fundamentale care afectează interesele unui număr semnificativ de oameni anume în acest fel, și nu altfel", a subliniat Zurab Todua.

Vă reamintim că informații despre limba moldovenească și de ce nu suntem români puteți găsi pe site-ul moldovenii.md, în secțiunea "Noi, moldovenii".

Source: noi.md

Keywords:

parlament , constitutie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.