06 march 2023, 12:30 Kaleidoscope views 14235
6 semne că nu eşti făcut să locuieşti la oraş
Photo: facebook.com
06 march 2023, 12:30 Kaleidoscope views 14235

6 semne că nu eşti făcut să locuieşti la oraş

Este foarte uşor să recunoşti pe cineva care nu este făcut să locuiască la oraş. Oraşul este clar o bestie care necesită o examinare atentă şi o cunoaştere profundă înainte de a-l îmbrăţişa. Pentru unii este uşor să încalece, să îmblânzească bestia şi să locuiască la oraş, însă alţii se simt pur şi simplu înghiţiţi de ea.

Iată 6 semne care arată că nu eşti făcut să locuieşti la oraş:

Trecerile de pietoni, la oraş

Semn: aştepţi la trecerile de pietoni

Totul este mai simplu şi ordonat în orăşelele mici de provincie. Trecerile de pietoni sunt respectate, iar şoferii sunt plini de curtuazie. În metropole, lucrurile sunt diferite şi fiecare este pe cont propriu. Răbdarea nu este o virtute aici iar dacă culoarea roşu te-a prins în mijlocul intersecţiei ai şanse destul de mari să fii înjurat şi chiar lovit de un şofer grăbit. Toată lumea are atât de multă treabă încât nu este de mirare că anarhia domneşte când este vorba de trafic.

Oamenii săriţi de pe fix de la oraş

Semn: acorzi atenţie nebunilor

După ce ai văzut mii de oameni care vorbesc singuri, sau bărbaţi în toată puterea cuvântului plângând pe stradă după „mămica lor", pur şi simplu nu-i mai remarci. Obscenităţile şi zgomotele fără sens devin lucruri obişnuite care nu-ţi mai atrag atenţia, le consideri obiectele inerente din decorul marilor oraşe. Dar pentru cineva obişnuit cu funcţionalitatea socială, aceşti indivizi sunt alarmanţi şi are impresia că oraşul este asemeni unui circ plin cu ciudaţi. Nu s-au obişnuit încă să-i ignore. Pe măsură ce timpul trece, nebunia poate cumva să devină comfortabilă; ce altceva le poate reaminti cât de alienat poate fi un oraş.

Preţurile ridicate de la oraş

Semn: eşti şocat de cât de mari sunt preţurile

Poate suna nebunesc că o sticla de 250 de ml de apă plată poate costa şi 10 lei, iar o ceaşcă de cafea ar putea costa chiar şi dublu (depinzând de cât de extravagantă este băutura). Însă asta înseamnă un oraş mare. Dacă munceşti într-un oraş mare salariul tău trebuie să susţină din greu costurile mari ale traiului la oraş, însă orice navetist se simte ca şi cum ar intra într-o gigantică sală de teatru. Iar navetiştii inteligenţi ştiu că aici totul este supraevaluat aşa că vin de acasă cu pacheţelul şi sticla de apă – e mult mai ieftin aşa decât să le achiziţioneze din foaier.

Fotografierea oraşului

Semn: faci tot timpul poze

După ce ai trecut de nenumărate ori pe acelaşi bulevard, clădirile şi toate celelalte locuri devin mult prea familiare pentru a te mai încânta. Însă cel care abia a păşit în metropolă, se simte precum Dorothy în împărăţia lui Oz, unde totul este plin de culoare. Aşa o experienţă merită amintită aşa că face mii de fotografii, exact ca un turist, căruia îi este teamă de faptul că magia ar putea fi uitată peste ani.

Vagoanele aglomerate de la oraş

Semn: aştepţi următorul metrou sau tranvai pentru că „acesta este prea aglomerat"

Într-un oraş mare devii, într-un mod ciudat, intim rapid. Acest fapt este cel mai bine ilustrat de vagoanele de metrou dar şi de celelalte mijloace în comun în orele de vârf, când doi indivizi aproape că îşi ating obrajii, ca şi cum s-ar săruta, în vreme ce între ei nu există contact vizual şi nici n-au habar de existenţa celuilalt. Zonele de confort sunt concepţii fanteziste şi doar cineva care are o maşină îşi poate permite acest lux. Oamenii care trăiesc în metropole ştiu instinctiv că dacă vor să ajungă acasă la timp, mai ales în orele de vârf, trebuie să facă anumite concesii.

Teama de oraş

Semn: te aştepţi ca cineva să încerce să te ucidă, jefuiască sau să te agreseze sexual

Este adevărat, statistic, cele mai multe crime, violuri etc. au loc în marile oraşe, însă şi pentru că aici trăiesc cei mai mulţi oameni. Nu lăsa ca aceste ştiri negative să te convingă că metropolele sunt locuri periculoase şi depravate. Poţi petrece o mulţime de timp în mod plăcut în orice mare oraş. Nu ai nevoie decât de puţină detaşare şi de abilitatea de a manevra mediul înconjurător. Ca să nu mai vorbim de faptul că nicăieri nu găseşti cele mai bune concerte şi cluburi de noapte decât în marile oraşe.

Source: sfatulparintilor.ro

Keywords:

oraș , viata , om , sfat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.