Mergi spre compartimentul: Noi, moldovenii
01 iunie 2011, 14:58 Diaspora moldovenească views 105434
01 iunie 2011, 14:58 Diaspora moldovenească views 105434

ŞOCANT! Nu acceptăm intimidarea tinerilor moldoveni din România!

Site-ul www.moldovenii.md îşi exprimă regretul pentru faptul că membrii Grupului de Iniţiativă Basarabeană din Cluj şi Bacău sînt forţaţi de anumiţi reprezentanţi ai societăţii civile din România să întrerupă colaborarea cu proiectul pe care îl derulăm.

Ne exprimăm regretul pentru faptul că pe mai multe pagini web au apărut articole cu critici nefondate şi denigratoare la adresa site-ului şi a partenerilor noştri. Aceste materiale reprezintă o formă primitivă de intimidare a unor tineri, care nu au făcut nimic altceva decît să accepte un schimb de banere, susţinînd totodată inițiativa de promovare a imaginii patriei lor - Republicii Moldova. O astfel de activitate se impune în special în România, unde conform sondajului realizat de Fundaţia Soros (România) nu mai puţin de 82% dintre români spun că sînt puţin, foarte puţin sau deloc informaţi cu privire la Republica Moldova.

Este inexplicabil de ce au apărut declaraţii calomnioase la adresa membrilor acestor ONG-uri, iar sigla GIB a fost asociată cu simbolurile unor partide politice, făcîndu-se aluzii eronate şi la conţinutul site-ului www.moldovenii.md.

Cu această ocazie, site-ul nostru, în mod repetat subliniază că nu susține şi nu promoveaza nici un partid politic. Campania de promovare a site-ului www.moldovenii.md nu face parte din campania de publicitate a căruiva partid politic.

Susţinem libertatea de gîndire şi libertatea de exprimare în limita bunului simţ şi a unor idei constructive. Nu vedem motive pentru care studenţilor moldoveni, aflaţi la studii în străinătate, li se interzice să susțină un site cu caracter social care promovează cultura, arta şi istoria Moldovei.

Stimaţi cetăţeni ai României, vizitaţi site-ul www.moldovenii.md şi nu intimidați tinerii moldoveni care îşi iubesc patria – Republica Moldova.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
2037 locuitori

Scăieni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Scăieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2037 de oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.