Carne de porc împănată cu prune uscate, la cuptor
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc (jambon sau piept),
- 1 pahar prune sau caise uscate,
- 5-6 căţei de usturoi,
- 150g slănină,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Fructele uscate se opăresc, se înlătură sîmburii. Slănina şi usturoiul se dau prin maşina de tocat, se sărează, se pipărează şi se amestecă. Din tocătură se formează nişte „franzeluţe" cu lungimea 5-7 cm şi cu grosimea 1 cm şi se congelează. Carnea spălată şi curăţată de pieliţe şi tendoane se străpunge de-a lungul fibrelor şi se împănează cu „franzeluţele" congelate şi cu prune sau caise. Carnea împănată se sărează, se pipărează şi se înveleşte în folie de aluminiu (cu partea poleită înăuntru). Se dă la cuptor la temperatura de 180-200°C pentru 1-1,5 ore. Se scoate folia de aluminiu cînd e gata carnea ca să se rumenească carnea, temperatură se măreşte pînă la 230-240°C.
Carnea se serveşte (caldă sau rece) tăiată felii.
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1870
- Populația:
- 2050 locuitori
Cuconeştii Noi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Cuconeştii Noi şi Cuconeştii Vechi. Satul este amplasat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ, la 33 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constitue 2050 locuitori. Satul Cuconeştii Noi a fost întemeiat în anul 1870.