21 octombrie 2010, 11:04 views 19988

Zraze „Nistru”

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc (pulpă sau piept),
  • 3 linguri untură,
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă,
  • 1 lingură untură,
  • 1 ou,
  • 2 linguri frişca,
  • 1 lingură caşcaval mărunţit,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt.

Mod de preparare:

Carnea se taie cîte 2 bucăţi la o porţie se bate pînă la grosimea de 0,5 cm, se presară cu sare şi piper. În centrul fiecărei bucăţi se pune umplutura, se răsucesc cîrnăciorii şi se prăjesc pe toate părţile în untură călită, apoi se dau la cuptor pentru 4-5 minute. 

Prepararea umpluturii: Ouăle se bat cu frişcă, se sărează, se dau la cuptor. Omleta se taie fidea, se adaugă caşcaval, pătrunjel, ceapă prăjită, se pipărează şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
518 locuitori

Dubău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubău și Goianul Nou. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Populaţia satului Dubău alcătuia 518 oameni în anul 2011. Satul Dubău a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.