Ruladă de muşchi de vită cu prune uscate
Ingrediente:
- muşchi de vită 500-600 g,
- 10-12 prune uscate,
- 20 g gelatină praf,
- sare,
- piper negru măcinat
Pentru bulion:
- 1 morcov,
- 1 ceapă,
- 1 rădăcină de pătrunjel (ţelină),
- sare,
- foi de dafin
Mod de preparare:
Muşchiul se curăţă de membrane, se taie în două straturi, însă nu până la capăt, astfel că să se desfacă în formă de carte, se bate printr-o peliculă alimentară până la 0,5 cm grosime, se sărează, se piperează, se presară cu gelatina. Prunele uscate se spală (dacă sunt prea uscate, se înmoaie în uncrop), se îndepărtează sâmburii, se pun pe carne la o margine, se formează rulada, se leagă cu o sfoară, se fierbe într-o cantitate mică de bulion. După ce rulada este gata, se lasă să se răcească sub greutate.
Înainte de a se servi, se îndepărtează sfoara, rulada se taie felii. Se serveşte cu legume proaspete sau fructe marinate.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1817
- Populația:
- 2098 locuitori
Cenac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Cenac este unicul sat din cadrul comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Cenac a fost menționat documentar în anul 1817.