15 martie 2011, 11:43 views 35063

Pîine de grîu puhavă

Ingrediente:

•    2,5-3 pahare de făină,
•    1,5 pahar de apă,
•    50 g de drojdii,
•    0,5 de liguri de zahăr,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    3 de sare.

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdiile în apă caldă cu zahăr. Adăugăm făina cernută, facem aluatul. Aluatul trebuie să fie elastic, nu moale însă. Îl lăsăm să se odihnească sub pînză timp de 1-1,5 ore, îl frămîntăm. Îl lăsam la loc cald 30-45 minute. Frămîntăm din nou aluatul uns cu ulei vegetal, formăm o bilă, o punem într-o tavă pentru copt pîinea, care a fost unsă în prealabil cu ulei vegetal.  Lăsăm să crească şi o dăm în cuptorul încins pînă la temperatura de 200-210 grade timp de 45-50minute. Pîinea se consideră coaptă, cînd pe beţişorul de lemn nu rămîn urme de aluat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
638 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cremenciug, Valea, Sobari și Livezi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Cremenciug a fost menționat documentar în anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.