„Kaimaklî” (mîncare găgăuzească)
Ingrediente:
• 1 pahar cu apă,
• 3 pahare de brînză de vaci,
• 3 linguri de unt,
• 2 linguri de smîntînă,
• 3 ouă, sare.
Mod de preparare:
Cerneţi făina, adăugaţi 1 ou, 1/3 de smîntînă, o jumătate de pachet de unt. Faceţi aluatul, întindeţi-l în 2 foi. O foaie ungeţi-o cu unt, pe ea puneţi brînza sărată, acoperiţi-o cu cea de-a 2 foaie. Puneţi în tava unsă cu unt, semifabricatul din aluat. Bateţi smîntîna rămasă şi ouăle. Turnaţi deasupra şi daţi la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1462
- Populația:
- 219 locuitori
Drujineni este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Satul Drujineni este situat la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Drujineni a fost atestat la 25 septembrie 1462 cu denumirea Duşeşti, Drujeşti.