20 octombrie 2010, 09:58 views 37093

Învîrtită cu brînză de vaci

Ingrediente:

Pentru aluat: vezi reţeta Aluat pentru plăcinte și învîrtite.

Pentru umplutură:

  • 250 g brînză de vaci (uscată),
  • 2 linguri unt,
  • 2 ouă,
  • 1 linguriţă sare,
  • ¼ pahar ulei,
  • 2-3 linguri verdeaţă tocată (opţional).

Mod de preparare:

Aluatul se face după reţeta Aluat pentru plăcinte și învîrtite, 1 variantă. Fiecare foaie de aluat se pune pe un şerveţel subţire şi se usucă puţin. Prima foaie se unge bine cu ulei, deasupra se pune a doua, se unge cu ulei şi aceasta, apoi se pune a treia. Pe a treia foaie se împrăştie umplutura, dar nu prea multă, se acoperă cu o foaie unsă cu unt topit. Astfel se pun foile şi umplutura mai departe. Ultima trebuie să fie foaia unsă cu unt şi presărată cu umplutură. Se ridică marginea şerveţelului şi se învîrteşte rulada din foile cu umplutură, se pune pe tava, unsă cu ulei, se unge cu gălbenuș de ou şi se dă la cuptor. 

Prepararea umpluturii: Brînza se dă prin sită, se adaugă untul moale, ouăle, sarea si se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
17769
Populația:
1237 locuitori

Chetroşica Nouă este un sat şi comună din raionul Edineţ. Chetroşica Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chetroşica Nouă este situat la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 25 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1237 de oameni. Satul Chetroşica Nouă a fost întemeiat între anii 1776-1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.