19 octombrie 2010, 14:58 views 110749

Cighiri

Ingrediente:

  • 250 g ficat de vită,
  • 300 g inimă de vită,
  • 350 g plămîni de vită,
  • 400 g carne de porc de la piept,
  • 2 cepe,
  • 3 ouă,
  • 300 g prapur,
  • ½ pahar ulei,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Măruntaiele de vită şi carnea de porc se fierb pînă sunt gata. Ceapa se taie şi se prăjeşte, usturoiul se pisează. Ficatul fiert şi ceapa prăjită se dau prin maşina de tocat, restul măruntaielor şi carnea de porc se taie cuburi mici. Toate se amestecă, se adaugă ouăle, usturoiul, sarea şi piperul şi se amestecă iarăşi.
Masa obţinută se împarte în 10-15 porţii. Fiecare porţie se înveleşte în prapur, formîndu-se cîte o pîrjoală, se rumeneşte în ulei şi se dă la cuptor pînă este gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.