21 ianuarie 2011, 17:29 views 17810

Biftec la grătar

Ingrediente:

•    700 g de file de carne de vită,
•    1 lingură de ulei vegetal,
•    2 linguri de vin sec de masă,
•    4 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi de pelicule fileul de vită, tăiaţi (din partea mai groasă), transversal pe fibre, ţinînd cuţitul sub unghi drept, cîte o bucată la o porţie, bateţi un pic (pînă la grosimea de 1,5-2 cm) dîndu-le o formă rotundă. Ungeți carnea cu ulei vegetal şi stropiţi-o cu vin.

Prăjiţi biftecurile pe ambele părţi pe reţeaua grătarului unsă cu slănină afumată şi încinsă, după ce o scoateţi de pe grătar presăraţi-o cu sare şi piper proaspăt măcinat.

Mujdeiul se serveşte separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
663 locuitori

Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.