21 ianuarie 2011, 17:15 views 40259

Carne de oaie la grătar

Ingrediente:

•    1 kg de carne de oaie,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    2-3 linguri de vin sec alb,
•    4-5 linguri de mujdei,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Carnea de oaie spălată şi curăţată (partea lombară şi dorsală) tăiată transversal cîte o bucată la porţie, se pune într-un vas separat, se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin, cu ulei vegetal şi se lasă să se marineze circa 4-5 ore. Înainte de se prăji rotiţi carnea în formă de spirală (cu partea mai groasă înăuntru) şi îmbrăcaţi-o pe un ac pentru frigărui. Ungeţi reţeaua grătarului cu slănină afumată, frigeţi carnea de oaie pînă e gata la foc domol.

Înainte de a servi carnea scoateţi-o de pe acele pentru frigărui pe o farfurie sau un platou. Mujdeiul se serveşte separat.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
602 locuitori

Donici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Donici, Camencea și Pocşeşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 602 oameni. Satul Donici a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.