19 octombrie 2010, 13:07 views 17112

Iepure de casă în sos de vin cu piept de porc afumat

Ingrediente:

  • 1 iepure de vreo 1,5 kg,
  • 100 g piept afumat de porc,
  • 1 ceapă,
  • 1 căţel de usturoi,
  • 1 pahar bulion de pui,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 200 g vin alb sec,
  • 2 gălbenuşuri de ou,
  • ¾ pahar frişca,
  • sare,
  • boia de ardei alb.

Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, ceapa şi carnea de porc se taie cuburi, usturoiul se pisează cu sare. Carnea de iepure se rumeneşte în ceaun, se adaugă ceapa şi carnea afumată şi se prăjesc împreună, amestecîndu-se permanent. Apoi se adaugă făina diluată cu bulion, usturoiul pisat, sarea şi ardeiul şi se înăbuşă cu capac 1 oră. Apoi iepurele se scoate şi se pune la cald. Gălbenuşurile se bat cu frişcă şi 4-5 linguri de suc în care s-a pregătit carnea. Ceaunul se ia de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile bătute cu frişca.

Iepurele se serveşte cu sos.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
1378 locuitori

Jora de Mijloc este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lopatna, Jora de Sus, Jora de Mijloc și Jora de Jos. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1378 de oameni. Satul Jora de Mijloc a fost întemeiat în anul 1798.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.