21 ianuarie 2011, 15:34 views 31584

Ciulama de miel (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

•    1 kg de carne de miel,
•    3 linguri de unt,
•    2 cepe,
•    1 morcov,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2-4 linguri de vin,
•    2 linguri de făină de grîu,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper boabe.

Mod de preparare:

Carnea spălată şi curăţată se taie bucăţi, costiţele se taie şi ele, se pune totul în caserolă, se adaugă ceapă, jumătăţi de morcov, rădăcină de pătrunjel tăiată măşcat, sare, piper boabe, turnaţi bulion sau apă ½ din volumul cărnii, lăsaţi să fiarbă. Scoateţi legumele, turnaţi făina prăjită în prealabil dizolvată cu bulion, vin şi fierbeți-o. La sfîrşit adăugaţi usturoiul pisat cu sare, bucăţele de unt. Sosul trebuie să fie dens.

Ciulamaua poate fi servită cu mămăligă sau cu fasole fiartă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
601 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şofranovca și Cîşla. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Cîșla a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.