Carne de oaie cu garnitură asortată
Ingrediente:
• 1-1,2 kg de carne de oaie pe os,
• sare,
• piper negru măcinat,
• paprica,
• 0,5 pahar de ulei vegetal,
• 1 ardei dulce,
• 1 dovleac,
• 1 vînătă medie,
• 0,5 rădăcină de ţelină,
• 300 g de bostan,
• 1-2 cartofi.
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, marinaţi-o într-un amestec de sare, piper roşu şi negru măcinat şi o parte din uleiul vegetal timp de 3-6 ore în dependenţă de cît de tînără este carnea. Legumele curăţate, spălate se taie − ardeiul dulce şi bostanul felii mari, dovleacul, vînăta – rondele, rădăcina de ţelină şi cartoful – felii subţiri.
Carnea marinată o punem într-o formă unsă cu ulei vegetal şi o dăm la cuptor la temperatura de 150-160 de grade 1,5-2 ore pînă e gata. Punem legumele într-o altă tavă unsă abundent cu ulei vegetal, punem legumele tăiate, sărăm un pic, le dăm la cuptor şi le coacem la temperatura de 130 de grade timp de 30-40 minute pînă se înmoaie.
Carnea gata o punem pe centrul farfuriei, în jurul ei punem legumele coapte pe grupuri.
Trebuie să reţinem că bostanul şi dovleacul se prepară mult mai repede şi dacă e necesar trebuie scoase înaintea celorlalte legume şi să se pătreze la cald pînă sînt gata celelalte legume.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Vodolei”
bucatar-sef Petrova Mura
or. Comrat, str. Lenin, 205
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1605
- Populația:
- 15462 locuitori
Vulcăneşti este un oraş din Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, oraşul Vulcăneşti este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15462 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1605.