Iahnie ca la bulgari
Ingrediente:
• 2 kg de carne de oaie (dinapoi),
• ½ de pahar de grăsime de porc topită,
• 3-4 linguri de ulei vegetal,
• 5-6 cepe,
• 2 linguri de paprica,
• 1 ardei,
• sare,
• crenguţă de cimbrişor.
Mod de preparare:
Carnea de oaie spălată şi curăţată, tăiaţi-o bucăţi mari, prăjiţi-o în ceaun în grăsime proaspătă de porc. Separat prăjiţi ceapa semiinele în ulei vegetal. În ceapa gata adăugaţi paprica şi ardeiul tăiat pai. Adăugaţi legumele în carnea rumenită, turnaţi apa sau bulionul astfel, ca ea să acopere produsele, adăugaţi sare şi crenguţa de cimbrişor. Lăsaţi să fiarbă înăbuşit la foc domol pînă este gata. Înainte să o serviţi scoateţi crenguţa de cimbrişor.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1957
- Populația:
- 2900 locuitori
Crasnoe este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 110 km de Chișinău. Populaţia orașului Crasnoe alcătuia 2 900 de oameni în anul 2010. Orașul Crasnoe a fost înființat în anul 1957.