18 octombrie 2010, 14:18 views 14650

Carne de viţel înăbuşită cu vinete şi ţelină


 

Ingrediente:

•    1 kg fileu de viţel,
•    2 vinete,
•    3 fire ţelină,
•    1-2 cepe,
•    ½ pahar ulei,
•    ½ l bulion,
•    2 căţei de usturoi,
•    2 linguri coniac,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri verdeaţă tăiată.
 
Mod de preparare:

Carnea şi vinetele se taie bucăţele, ceapa şi ţelina - pai, roşiile curăţate de pieliţă - cuburi, usturoiul se mărunţeşte. Carnea se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei. Separat se prăjesc vinetele, ceapa şi ţelina. Toate se pun straturi în ulcele, deasupra roşiile şi usturoiul, se toarnă bulionul şi se dau la cuptor la temperatura de 180-200°C. Coniac şi verdeaţă se adaugă la sfîrşit.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
285 locuitori

Ursari este un sat din cadrul comunei Buda, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Călărași și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Ursari a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.