Carne de vită cu fasole verde
Ingrediente:
- 600 g carne de vită,
- 600 g fasole verde,
- 3 linguri de untură de porc,
- 4-5 cepe,
- 1 pahar de bulion,
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie,
- 3-4 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari şi se prăjeşte uşor. Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte. Fasolea se taie, se fierbe 3-5 minute, se strecoară şi se prăjeşte uşor. Se pun în ceaun, pe rând, ceapa, carnea şi fasolea, se adaugă zeama de lămâie, sarea, piperul şi foile de dafin, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă până este gata.
Carnea se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1905
- Populația:
- 211 locuitori
Vasilievca este un sat din cadrul comunei Sovietscoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Rîbnița și la 142 km de Chișinău. Populaţia satului Vasilievca alcătuia 211 oameni în anul 2004. Satul Vasilievca a fost întemeiat în anul 1905.