15 octombrie 2010, 17:52 views 22480

Carne de vită în sos de coniac

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită (costiţă),
  • 100 g cognac,
  • 2 linguri de unt,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru garnitură:

  • 4 pere,
  • 2 pahare de vin alb sec,
  • 5-6 cuişoare,
  • piper negru,
  • cuişoare englezeşti boabe,
  • 2 linguri zahăr.

Mod de preparare:

Carnea se taie în 4 bucăţi (cîte o bucată la o porţie). Se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins pînă la obţinerea unei cruste rumene, se toarnă coniacul, se căleşte cu capac la foc domol timp de 15-20 minute. Se adaugă untul, făina prăjită un pic, se amestecă, apoi se lasă să se călească pînă se îngroaşă.

A se servi cu pere în vin.

Prepararea perelor în vin: Aduceţi vinul pînă la fierbere, adăugaţi zahăr, piper, cuişoare, fierbeţi la foc domol 5 minute. Adăugaţi perele întregi cu coajă în marinata gata. Fierbeţi la foc domol 10-15 minute pînă se înmoaie, lăsaţi-le să se răcească în marinată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443-1453
Populația:
1187 locuitori

Teliţa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Teliţa și Teliţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Anenii Noi și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1187 de oameni. Satul Telița a fost menționat documentar între anii 1443-1453.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.