Peşte copt cu dovlecei şi praz
Ingrediente:
- 800 g fileu de peşte (batog, calcan, şalău, crap),
- 3-4 dovlecei,
- 2 fire praz,
- 2 linguri făină de grîu,
- ½ pahar ulei,
- 1 lingură pesmeţi măcinaţi,
- 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- 2 pahare de smîntînă nu prea grasă,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coaja, se taie rondele, se sărează şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Prazul se taie bucăţele şi se prăjeşte. Fileul se taie felii, se sărează, se pipărează, se trece prin făină şi se prăjeşte. Bucăţile de fileu se pun în tigăi mici de o porţie (sau ulcele), deasupra se pun dovlecii şi prazul, apoi se toarnă smîntîna, se presară caşcavalul amestecat cu pesmeţi şi dau la cuptor.
Peştele se serveşte în tigăile mici (sau ulcele), presărat cu verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1913
- Populația:
- 82 locuitori
Pălăria este un sat din cadrul comunei Ţambula, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.30 km. Satul Pălăria se află la 24 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Pălăria a fost fondat în anul 1913.