15 octombrie 2010, 13:06 views 17829

Crap după reţeta pescarului

Ingrediente:

  • un crap de aproximativ 1,5 kg,
  • 1 păhar de midii curăţate,
  • ½ păhar ulei vegetal,
  • 2 cepe roșii,
  • 2 caței de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tocată,
  • 2-3 roșii,
  • sare,
  • praf de piper negru,
  • ½ lămîie

Mod de preparare:

Peştele curăţat se taie felii cu tot cu oase şi piele, se presară cu sare şi piper, se trec prin făină, se prăjesc în tigaia încinsă, pînă la obţinerea crustei rumene. Se adaugă ceapa tăiată semiinele şi se prăjeşte pînă se rumenește. Se adaugă midiile, toate împreună se prăjesc timp de 3-5 minute. Roşiile se opăresc, se decojesc, se taie cuburi, verdeaţa şi usturoiul se mărunţesc, se adaugă la legume şi peşte. Se înăbuşă la cuptor sub capac, timp de 10-15 minute la 180-200 de grade.

Se servește cu felii de lămîie.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
713 locuitori

Ciobanca este un sat din cadrul comunei Pănășești, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 713 oameni. Satul Ciobanca a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.