Colţunaşi cu dovleac, mere şi nuci
Ingrediente:
- 1½ pahar făină de grîu,
- ½ pahar apă,
- 1 ou,
- 2 linguri unt,
- sare,
- 4 linguri dulceaţă de caise sau vişine fără sîmburi.
Pentru umplutură:
- 400 g dovleac,
- 5 mere,
- ½ linguriţă scorţişoară,
- 3 linguri zahăr,
- ½ pahar miez de nucă pisat.
Mod de preparare:
Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaie cu grosimea de 1,5 mm. Se taie pătrăţele, în fiecare pătrăţel se pune umplutura, iar marginile se lipesc. În apa fierbăndă cu puţină sare, se pun colţunaşii şi se fierb pînă sunt gata. Peste colţunaşii fierbinţi se toarnă unt topit.
Se servesc cu dulceaţă.
Prepararea umpluturii: Dovleacul şi merele se curăţă şi se dau prin răzătoare mascată. Se adaugă zahăr, scorţişoară, miez de nucă şi se amestecă. Umplutura se pune imediat, ca să nu se piardă sucul.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1901
- Populația:
- 292 locuitori
Sărătenii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de oameni. Satul Sărătenii Noi a fost menționat documentar în anul 1901.