13 octombrie 2010, 15:08 views 19172

Gogoşele din brînză şi unt ("Urs")

Ingrediente:

  • 1½ pahar făină de porumb,
  • 3 pahare apă,
  • 4 linguri unt,
  • 2 pahare brînză mărunţită,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 pahar smîntînă,
  • 2 linguri de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Se prepară mămăliga, se răceşte puţin, se împarte în foi nu prea mari. În centrul fiecărei foi se pune brînza amestecată cu unt şi verdeaţă. Se formează „urşi" (gogoaşe), se pun pe o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor. Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1020 locuitori

Budăi este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi şi Dermengi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1020 de locuitori. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.