Roşii umplute cu ciuperci şi ceapă
Ingrediente:
- 8-10 roşii,
- 1 lingură de unt,
- 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- ¾ pahar smântână,
- sare,
- 1 lingură pesmeţi pisaţi,
- foi de salată verde.
Pentru umplutură:
- 10-12 ciuperci,
- 3 cepe,
- 2 linguri unt,
- 1 lingură verdeaţă tăiată,
- sare.
Mod de preparare:
Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun într-o tigaie unsă cu unt şi presărată cu pesmeţi. Roşiile se presară cu caşcaval. Se pun la copt în cuptor. Se servesc cu smântână.
Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb în apa sărată, se scurg prin strecurătoare, se mărunţesc şi se prăjesc. Ceapa se taie mărunt, se prăjeşte uşor, se amestecă cu ciupercile, se adaugă verdeaţă. Toate se înăbuşă timp de 2-3 minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1502
- Populația:
- 35488 locuitori
Cahul este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cahul. Amplasat în Cîmpia Prutului, la frontiera cu România, oraşul Cahul este situat la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 35488 oameni. Localitatea este menţionată documentar în 1502 cu numele Şcheia. Mai târziu denumirea aşezării se schimbă în Frumoasa, iar prin decretul ţarului Rusiei, Nicolai I, din 1835, i se conferă statutul de oraş şi reşedinţă de judeţ cu numele Cahul.